Sambal Lada
Bahan A (dikisar halus)
Cili padi – secukupnya
(Jika hendak kurangkan pedas boleh masukkan cili besar, sekadar masukkan beberapa ulas
Bawang putih – 1 ulas
Bawang merah – 3 ulas
Air masak - secukupnya
Cili padi – secukupnya
(Jika hendak kurangkan pedas boleh masukkan cili besar, sekadar masukkan beberapa ulas
Bawang putih – 1 ulas
Bawang merah – 3 ulas
Air masak - secukupnya
Bahan B
Jus limau kasturi – 2sb
(Jika tiada boleh digantikan dengan jus limau nipis @ cuka)
Daun ketumbar – dihiris
Gula Melaka (jika tiada boleh digantikan dengan gula)
Garam
Cara Penyediaan
1.
Blender semua bahan A.
2.
Masukkan bahan B.
3. Perasakan masam, manis, masin.
Comments
Post a Comment